דף הבית » מאמרים » רשלנות רפואית במתן תרופות

רשלנות רפואית במתן תרופות

מחקרים מעידים כי עשרות אלפים מטופלים מתים ברחבי העולם כתוצאה ממקרי רשלנות רפואית במתן תרופות ומספרים אלה רק גדלים משנה לשנה. אין ספק, כי מצוקת כוח האדם במוסדות הרפואיים, והעומס הרב המוטל על אנשי הצוות הרפואי תורם תרומה משמעותית לטעויות אלה, אולם בשורה התחתונה, כאשר נגרם נזק בשל מתן תרופה לא נכונה או בעת מינון שגוי, מדובר במקרה רשלנות רפואית לכל דבר ועניין.

שיקולי הרופא בהתאמת תרופה למטופל

בעת מתן תרופות, על הרופא לשים לב במיוחד להתאמת התרופה לאוכלוסיה לה היא נועדה. יש הבדל רב בין תרופות המתאימות לתינוקות, לילדים ולמבוגרים, תוך מתן תשומת לב מיוחדת לתרופות הניתנות לקשישים, אצלם מערכות הגוף אינן פועלות כבעבר. יש להקפיד על מתן מינון נכון (ונמוך יותר) של תרופות לאנשים הסובלים ממחלות בכבד או בכליות. בנוסף, בעת מתן מרשם לתרופות נדרש הרופא לבדוק מהן התרופות האחרות אותו לוקח המטופל (אם בדרך קבע ואם בפרק הזמן בו נרשמת התרופה), וליצור תמהיל תרופות שלא יגרום להופעת אינטראקציות ביניהן.

מקרי רשלנות רפואית במתן תרופות

  1. רשלנות רפואית בשל מתן תרופה לא נכונה שאינה מתאימה לסימפטומים שמגלה המטופל. במקרה הקל, התרופה לא תועיל ולא תזיק. במקרים קשים יותר התרופה עלולה לגרום לנזק של ממש.
  2. טעות במינון התרופה. שוב, במקרים קלים – הטעות לא תועיל ולא תזיק, במקרים קשים יותר עלול להיווצר מצב של מינון נמוך מדי, שיגרום להחרפת המחלה, או מינון גבוה מדי שעלול לגרום לנזק ממשי וקשה, עד כדי מוות.
  3. רשלנות רפואית בשל בחירת תרופה ללא התחשבות בגורמים שפורטו בסעיף קודם (לדוגמא, טיפול בתינוק באמצעות תרופה שאינה מיועדת לגיל זה). גם במקרים אלה עלול להיגרם נזק חמור ביותר.
  4. מתן תרופה תוך אי ידוע המטופל אודות תופעות הלוואי שהוא אמור לצפות להם (למשל, ישנוניות יתר, שבעת לקיחת תרופה הגורמת לתופעה זו חל איסור על נהיגה או הפעלת מכשור כבד).
  5. טעויות של רוקחים במתן התרופה הנכונה, בכתיבת המינון הנכון עליה, בהדרכת המטופל באופן הלקיחה וכו'.

מהן הפעולות אותן נדרשת לעשות בעת חשד למקרה רשלנות רפואית עקב נטילת תרופות ?

בכל מקרה בו יש חשד למקרה רשלנות רפואית הקשורה למתן תרופות, יש ליצור קשר בהקדם עם עורך דין המתמחה בנושא זה, כמו גם לתעד בצורה איכותית את כל המסמכים הרפואיים הקשורים במקרה. יש לשמור במידת האפשר את המרשמים אותם נתן הרופא וכן את אריזות התרופה שניתנה, כמו גם טיפולים רפואיים שניתנו עקב נטילת התרופה השגויה.

לקבלת ייעוץ ראשוני ע"י עורך דין לרשלנות רפואית בתל אביב, צרו קשר

טלפון 050-9695518 | מייל office@gutterman.org

דילוג לתוכן