- נגרם לכם נזק כתוצאה ממתן תרופות במינון שגוי?
- נפגעתם ממתן תרופות לא מתאימות?
- נפגעתם ממתן תרופות אשר עלולות לגרום לסיבוכים כאשר נוטלים אותן יחד?
- נפגעתם ממתן תרופות כאשר לא הוסברו לכם הסיכונים ותופעות הלוואי הכרוכים בלקיחת תרופות אלה?
כאשר טעויות אלה גורמות לנזק למטופל יש לפנות לייעוץ משפטי של עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית.
- טלפון – 03-5227118
- במייל – office@gutterman.org
- באמצעות צור קשר
רשלנות רפואית במתן תרופות שגויות לחולים
-
מרשם שנכתב בכתב יד באופן לא קריא ואינו מאפשר בדיקה חוזרת של הרוקח
לא בכדי עברה מערכת הבריאות למתן מרשמים ממוחשבים. מרשם ממוחשב מונע תקלות במקרה של כתב יד לא קריא או שמות דומים מדי של תרופות ומאפשר בקרה נוספת בבית המרקחת, כך שאם הברקוד שעל האריזה אינו תואם לברקוד של המרשם, הרוקח יקבל התרעה. אם הרופא שלכם מתעקש לספק לכם מרשם בכתב יד, הוא חושף עצמו לאפשרות של רשלנות רפואית ועליו לתת את הדין במקרה של נזק.
-
אי ידיעת היסטוריה רפואית או כשל ברישומים רפואיים
רופא חייב לדעת הכול על ההיסטוריה הרפואית שלכם, לפני שהוא רושם תרופה. הוא חייב לדעת על מחלות כרוניות, תרופות נוספות שאתם נוטלים או רגישויות שיש לכם, כך שיוכל להתאים לכם את התרופה הנכונה.
התנגשות של מספר תרופות יחד, עלולה לגרום נזק לחולה. באם הרופא המטפל לא השכיל להתעדכן בהיסטוריה הרפואית של המטופל, הוא מעמיד אותו בסכנה. בייחוד במקרים בהם המטופל נותן מספר תרופות באופן קבוע.
כך היה במקרה של נעמי שנטלה באופן קבוע תרופה פסיכיאטרית. כאשר היא הגיעה לרופא עם בעיות של לחץ דם הוא רשם לה תרופה שלא הייתה מותרת לשימוש יחד עם התרופה שנטלה. הרופא לא איתר את השימוש בתרופה ברשומות הרפואיות, היות ונתנה על ידי פסיכיאטר פרטי. שתי התרופות יחד גרמו לה לתופעות של בלבול, כאבי ראש חזקים, הקאות וחוסר יכולת לתפקד. עקב מצבה הפסידה נעמה ימי עבודה רבים ואיכות חייה נפגעה. -
מינון שגוי
דיוק במינון יכול להיות קריטי ועל הגורם המטפל להקפיד
א. לתת את המינון הנכון בעת נתינת טיפול רפואי במסגרות חירום, כמו בית חולים או אמבולנס.
ב. לתת למטפל הוראות מדויקות לגבי מינון התרופה. ולא פחות חשוב, לציין בפני המטופל תופעות לוואי אפשרויות, גם אם מדובר בתופעות מינוריות ובייחוד כאשר מדובר על תרופה חדשה. -
מתן תרופה לא נכונה
אבחנה שגויה עלולה להוביל למתן תרופה לא מתאימה, כך שבמקום לטפל בבעיה, ישנה אפשרות להחמרת הנזק. הגורם המטפל חייב לבצע אבחון נכון ולספק לכם טיפול תרופתי ראוי ומתאים. כל החלטה אחרת יכולה להיכלל תחת רשלנות רפואית במתן תרופות.
מערכת הבריאות כורעת תחת העומס ולא פעם אנו עדים לרופאים שידם קלה על ההדק, בכל הנוגע לרישום תרופות. רופא שרשם לכם תרופה לא מתאימה או התעלם מתופעות לוואי שציינתם, עקב לקיחת התרופה ולא החליף לכם את התרופה או שינה את המינון, עשה משגה חמור ואם כתוצאה מכך נגרם לכם נזק, הרי שמדובר ברשלנות רפואית.
כל אדם שמתעסק במתן תרופות. החל משירותי חירום, רופאים בבית חולים, רופאים בקופת חולים או רוקחים בבית מרקחת. חייבים להקפיד על טוהר מידות, מקצועיות וערנות. כך שמה שנכניס לגופנו לא יעשה יותר נזק מתועלת.
לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות בנוגע לרשלנות רפואית במתן תרופות או בחינת כדאיות הגשת תביעתכם – צרו עמנו קשר