דף הבית » רשלנות רפואית » אי אבחון אירוע מוחי

אי אבחון אירוע מוחי

נפגעתם כתוצאה מאי אבחון אירוע מוחי ?

בארוע מוחי נחסם מעבר הדם המוביל חמצן למח. העדר חמצן גורם לנזק למח. מחסור בחמצן לזמן ממושך עלול לגרום לנזק לצמיתות. לכן, יש חשיבות מרובה לעיתוי האבחון של אירוע מוחי. ככל שהאירוע המוחי מאובחן מהר יותר כך הסיכויים להחלמה גבוהים יותר.אי אבחון מהיר עלול לגרום לשיתוק או חולשה חלקיים או מלאים  של הגוף, אובדן חושים, ירידה ביכולת לדבר, פגיעה בתפקוד הגוף והנפש. כאשר רופא שוגה באבחון הסימנים של אירוע מוחי, ונגרם נזק, רצוי להיוועץ בעורך דין מומחה לרשלנות רפואית.

לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות בנוגע לרשלנות רפואית באי אבחון ארוע מוחי או בחינת כדאיות הגשת  תביעתכם – צרו עמנו קשר

ארנון הגיע אל רופא משפחה כשהוא סובל מבלבול קל וטשטוש בראייה. ארנון מעשן כבד, מעל גיל חמישים. רופא המשפחה לא חשב שמדובר בסימנים לאירוע מוחי וקבע שמדובר בתסמינים של לחץ עם חשש לאנמיה. כמה שעות אחר כך אושפז ארנון עקב אירוע מוחי. הנזק נעשה, האבחנה הייתה שגויה ומי שמשלם את המחיר זה ארנון ומשפחתו.
סימנים לאירוע מוחי, או בשמו המוכר יותר, שבץ מוחי, יכולים להופיע תקופת מה לפני התרחשות השבץ או לעיתים בסמוך לו, ולכן נדרשת מיומנות ותשומת לב מצד הגורם הרפואי אליו פנינו
על מנת לאבחן נכון ובזמן, אירוע מוחי. כל חריגה או היסוס, יכולים להעיד על רשלנות רפואית.
באירוע מוחי נחסם מעבר הדם המוביל חמצן למוח, כל זמן שלא מגיע חמצן למוח, נגרם לו נזק שיכול להיות בלתי הפיך.לפיכך, זמן תגובה ומתן טיפול רופאי הוא קריטי במקרים של אירוע מוחי.
חשוב שתדעו !
אירוע מוחי הוא גורם התמותה מס 2 בעולם. חוקרים רבים מקדישים את חייהם, על מנת ללמוד יותר אודותיו ולאורך השנים מגלים יותר ויותר נקודות אזהרה ודרכי טיפול, אשר מטרתם להציל חלק גדול מהמטופלים ולהבטיח מינימום פגיעה באיכות חייהם.
התסמינים ידועים- רופא שלא היה ער לתסמינים, התעלם מהם או חרג מהתנהגות רפואית מקובלת, במקרה של זיהוי אפשרות לשבץ מוחי, פגע בכם ונהג ברשלנות רפואית.
על הרופא המטפל להכיר את ההיסטוריה האישית והרפואית של המטופל, על מנת שיוכל לאבחן את מצבו ביחס לאותה היסטוריה, תוך התייחסות לגורמי סיכון מוכרים ותסמינים ידועים, המעידים על אפשרות של אירוע מוחי. רופא שאינו ער לסימנים או מפחית בחשיבותם, יכול להעמיד אתכם בסכנה ממשית לנזק בלתי הפיך ואפילו מוות.
כיום ניתן לבצע בדיקות פשוטות על מנת לאשש או להפריך אירוע מוחי, כמו בדיקת אולטרא סאונד המודדת את עובי דופן עורקי הצוואר או מתן תרופות לדילול דם כמו קומדין. והכי חשוב, הפנייה של המטפל אל בית חולים באופן מיידי, זאת על מנת לעבור סדרת בדיקות מקיפה ולבדוק אפשרות של צנתור, ניתוח, טיפול תרופתי אחר או השגחה רפואית מונעת.
שלא תטעו – הדרך הנכונה ביותר להגיב, במקרה של תסמינים העלולים להעיד על שבץ מוחי, זה להפנות אתכם לבית חולים, שם תינתן האפשרות לבצע בדיקות מקיפות יותר ולהקטין את זמן התגובה במקרה של אירוע מוחי.
כך היה במקרה של שרה שסבלה מתסמינים מוכרים ועמדה בסכנה לאירוע מוחי .הרופא המטפל בה, החליט על קיום סדרת בדיקות לאבחנת המצב ולא ראה כל צורך להפנות אותה לבית החולים באופן מיידי. שרה אושפזה כבר יומיים עקב שבץ מוחי שגרם לה לשיתוק בצד שמאל של הגוף ונשאלת השאלה האם מענה אגרסיבי יותר היה יכול לשנות את מצבה.
חושבים שנגרם לכם נזק כתוצאה מאי אבחון או אבחון שגוי של אירוע מוחי ?
לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות בנוגע לרשלנות רפואית באי אבחון אירוע מוחי או בחינת כדאיות הגשת תביעתכם – צרו עמנו קשר

לקבלת ייעוץ ראשוני ע"י עורך דין לרשלנות רפואית בתל אביב, צרו קשר

טלפון 050-9695518 | מייל office@gutterman.org

דילוג לתוכן