בתביעה ייחודית שהוגשה על ידי עוה"ד שלי גוטרמן ואורן גוטרמן נדרשים שירותי בריאות כללית, משרד הבריאות הועדה על איזורית להפסקת הריון, וביה"ח מאיר לשלם להורים עלויות גידול ילד סך של 2,500,000 מליון ₪ בשל רשלנות באבחון הריון ואי הפסקת הריון.
התובעת טופלה בטיפול רפואי על ידי הנתבעים בזמנים הרלוונטיים לתביעה ובשל מעשיהם ו/או מחדליהם של הנתבעים נאלצה ללדת בניגוד לרצונה את ילדתה החמישית.
בביקוריה החוזרים אצל הרופאים אין התייחסות של הרופא המטפל למערכת הגניקולוגית של התובעת. במועד מסוים אושפזה בבית חולים במחלקה פנימית, ולאחר שחרורה מבית החולים חזרה למעקב בקופת החולים.
ברשומות הרפואיות הרבות אין כל התייחסות לבדיקה גניקולוגית ולבדיקת שדיים, למרות שקיים רישום על תלונות המאפיינות הריון כגון כאבי גב המתגברים בעת נשימה, בחילות הקאות וכיוב'.
כאשר גילתה התובעת כי היא בהריון סירבה הועדה להתיר לה לבצע הפסקת הריון וזאת למרות גילה מבוגר.
בהתאם לתביעה, על הרופא המטפל חלה חובה להתייחס למערכת המין וחובה לבצע בדיקה גופנית תקופתית. לטענת התובעת והמומחה הרפואי המעקב הרפואי של התובעת בקופת חולים לא בוצע לפי סטנדרט רפואי מינימלי.
כמו כן בהתאם לתביעה, תלונותיה של התובעת כפי שנרשמו בתיקה הרפואי בתקופה הרלוונטית – בחילות, קושי בנשימה וכאבי גב- תלונות שכיחות בהריון אשר בוודאי היו צריכות להיות ידועות לצוות הרפואי והצוות הרפואי היה צריך להתייחס אליהן.
בנוסף מדגיש המומחה בתחום המיילדות הגניקולוגיה כי בהריון מחודש רביעי ומעלה ניתן למשש גוש בבטן. לכן כל רופא הבודק אישה בדיקה גופנית בסטנדרט רפואי מקובל חייב לאבחן המצאות גוש בבטן תחתונה. הרשומה הרפואית של התובעת מעידה כי בשלב זה לא בוצעה בדיקה גופנית רוטינית מקובלת של חולה, לא נבדקה הבטן ולכן גם לא אובחן "גוש" הריון. ומוסיף כי ללא ספק לו בוצעה הבדיקה ניתן היה לאבחן את ההיריון בשלבים הרבה יותר מוקדמים.