דף הבית » מאמרים » “עשה ואל תעשה” בהגשת תביעות בגין רשלנות רפואית

"עשה ואל תעשה" בהגשת תביעות בגין רשלנות רפואית

בית המשפט פוגש מדי שנה מטופלים הטוענים כי נגרם להם נזק רפואי, והמגישים תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורמים הרפואיים שהיו מעורבים בטיפול. עם זאת, מעקב אחר מגישי תביעות אלה מגלים טעויות נפוצות החוזרות על עצמן, טעויות הנובעות מחוסר תשומת לב או מאי הכרת החוק – מדובר בטעויות שהתרחשותן עלולה לגרום לנזק משמעותי לתביעה, עד כדי דחייה שלה וניצחון הצד הנתבע. חשוב להכיר את הטעויות הנפוצות האלה וחשוב יותר לדעת כיצד להימנע מהם.

להלן רשימת הטעויות הנפוצות הנגרמות בעת הגשת תביעות רשלנות רפואית

  1. במרבית המקרים הנתבעים מבוטחים בביטוח אחריות מקצועית. חברות הביטוח מצידן, מנסות לאסוף מודיעין אודות הצד הנפגע באמצעות חוקרים פרטיים. חשוב להבין, כי גם אם אינכם מתכוונים לרמות את חברת הביטוח וגם אם הנזק שנגרם לכם הוא אמיתי ואותנטי, הרי שמטרת החוקרים הפרטיים היא להוכיח את ההיפך בדיוק, ושיתוף פעולה עימם עשוי לספק להם מידע שיתמוך בגרסתם, גם אם איננה נכונה. לפיכך, נדרש שלא לשתף פעולה עם חוקרים אלה, ולהיזהר במיוחד מאנשים זרים, המנסים לדובב אתכם אודות נסיבות המקרה (מרבית החקירות הפרטיות במקרים אלה מתקיימות בכיסוי).
  2. נפגעים רבים מנסים להסדיר את נושא הפיצויים באופן עצמאי אל מול המוסדות הרפואיים מהם נפגעו, מתוך רצון לא להגיע למשפט שיארך זמן רב. מאמצים אלה, הנעשים ללא ליווי של עורך דין לצד הנפגע, כוללים פניות בכתב ובעל פה אל המוסד, אולם לנוכח חוסר הידע של התובעים, כוללים מכתבים אלה אי דיוקים רבים ואי עמידה בידע הרפואי והמשפטי הנדרש להוכחת הנזק ואין להם כל דרך לאמוד את הדרך ולקבל פיצוי הולם לנזק. מכתבים אלה עשויים לשמש את הצד הנתבע, במידה ויגיע המקרה אל בית המשפט ולפגוע בסיכויי הנפגע לזכות בתביעה או להטין בשיעור ניכר את סכום הפיצוי.
  3. בנוסף, אין לפנות אל נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות ללא התייעצות עם עורך דין. גם פניות אלה המבוצעות ללא ליווי משפטי וללא דיוק בכל פרטי המקרה, עשויים להסתיים במפח נפש ובנזק לכל תביעת רשלנות רפואית עתידית.

בשורה התחתונה – במקרי רשלנות רפואית אין לעשות דבר בלי ליווי משפטי

תביעות רשלנות רפואית הן תביעות סבוכות ומורכבות וגם כאשר "על השולחן “הן נראות ברורות ונראה כי הנזק שנגרם לתובע הוא מוכח וקיים – הרי שנדרשת זהירות רבה במהלכן. לפיכך, בטרם כל פעולה אל מול הגורמים הרפואיים ובטרם כל פניה אליהם, חובה להיוועץ בעורך דין המומחה בתחום רשלנות רפואית, על מנת שיוביל את מהלכי התביעה בצורה נכונה וינהל את התקשורת אל מול הגורמים הרפואיים.

לקבלת ייעוץ ראשוני ע"י עורך דין לרשלנות רפואית בתל אביב, צרו קשר

טלפון 050-9695518 | מייל office@gutterman.org

דילוג לתוכן