בתביעה רשלנות רפואית שהוגשה על ידי עו"ד שלי גוטרמן נדרש בית החולים לשלם סכומים הנאמדים בכ 700,000 ₪ בגין טיפול רשלני בחדר מיון – קיבוע לא נכון של זרת.
התובעת נחבלה באצבע זרת של ידה השמאלית הדומיננטית.
התובעת פנתה באותו יום לחדר מיון אצל הנתבע. במיון בוצע לתובעת צילום ואובחן שבר בבסיס הזרת.
האורתופד שבדק את התובעת הורה על קיבוע בדרך של הצמדת הזרת השבורה לקמיצה. הקיבוע בוצע על ידי אחות חדר המיון שלא על פי הוראת האורתופד והונח סד פס אלומיניום לתמיכת הזרת ביישור של כל המפרקים.
בשל כאבים ונפיחות, פנתה התובעת למחרת שוב לחדר המיון. הסד שוחרר והושם סד גבס באותה תנוחה.
כשלושה שבועות לאחר מכן ובשל כאבים פנתה התובעת שוב למיון. התובעת טופלה על ידי הצמדת הזרת לקמיצה.
עבר חודש נוסף והתובעת שוב למיון. בהרדמה מקומית בוצע ניסיון לשפר את זוית הגליל המקורב. לאחר מכן הושמה בגבס בכיפוף קל של כל המפרקים למשך חודש וחצי.
לאחר הורדת הגבס הופנתה לטיפול פיזיוטרפי ומעקב מרפאה אורתופדית אצל הנתבע. כן טופלה במרפאת כאב.
עקב כאבים ביד וחוסר אפשרות לתפקד, פנתה התובעת למומחית בכירורגיה של כף היד והופנתה לבדיקת EMG.
בבדיקת EMG נמצא CTS תסמונת התעלה הקרפלית והומלץ על ביצוע ניתוח. כתוצאה מהאמור ביצעה התובעת ניתוח בהרדמה מקומית לשיחרור התעלה הקרפלית ואצבע הדק 5 משמאל.
עד היום סובלת התובעת מכאבים, רדימות והגבלה בתנועות הזרת ביד השמאלית. כיום התובעת, אשר עסקה בקלדנות, אינה עובדת.
מומחה מטעם התובעת, כירורג – אורתופד, אשר בדק את התובעת מצא כי לתובעת היפואסתזיה בצד האולנרי של זרת שמאלית. בכיפוף מירבי של הזרת קיימת סטיה של כ- 30 מעלות לכיוון אולנרי בגליל הקריבני של הזרת בהשוואה לכיוון הגליל הקריבני של הקמיצה. הזרת אינה מסוגלת ל"נעול" את האגרוף לכן התפיסה בכח של היד מוחלש.
עוד מצא המומחה כי במצב של יישור מירבי הזרת נמצאת במישור 10 מעלות דורסאלי ליתר האצבעות ובתנוחת אבדוקציה של כ- 20 מעלות. גם ביישור אינה מסוגלת להצמיד את הזרת לקמיצה.
המומחה קובע בחוות דעתו אשר הוגשה לבית המשפט כי מקרה של שבר עם תזוזת הציר של הגליל המקורב אינו מתאים להמשך טיפול ומעקב בחדר מיון, כפי שנעשה במקרה הנדון.
כן קובע המומחה כי "ההוראה שניתנה ביום הפציעה בחדר המיון ע"י המומחה הבודק לא בוצעה. משום מה האחות ביצעה טיפול אחר פחות מתאים. המשך הביקורות היו ע"י רופאים מתמחים בחדר המיון במקום להעביר את המשך המעקב והטיפול לפחות למרפאה אורתופדית רגילה".
כן מוסיף ומדגיש המומחה כי "הניסיון הטיפולי שבוצע אף הוא בחדר מיון לשפר את ציר השבר שהיה מחובר אינו תקין ואינו עומד ברמה המקובלת בארץ"