- נגרם לכם נזק כתוצאה מאי ביצוע ניתוח קיסרי?
- נגרם לכם נזק במהלך הלידה כתוצאה מלידת ואקום או לידת מלקחיים?
- נגרם לכם נזק כתוצאה מהתעלמות ממצוקה עוברית?
- נגרם לכם נזק כתוצאה מהרדמה אפידורלית?
באמצעות משרדנו תוכלו לקבל על ידי עורך דין רשלנות רפואית ומרופאים מומחים מובילים בתחומם, את מלוא הסיוע והאינפורמציה הרפואית והמשפטית לשם קבלת כל הפיצויים להם הנכם זכאים.
פעולות רשלניות של הצוות הרפואי במהלך הלידה יכולות לגרום לנזקים ופגיעות חמורות לעובר ולאם.
רשלנות רפואית בלידה יכולה לנבוע מסיבות רבות כגון: שימוש במכשור לא מתאים, בחירה בשיטת יילוד שגויה, התעלמות ממצוקה עוברית או אי אבחון מצוקה עוברית.
רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לנכויות קשות מאוד ואף למוות של העובר.
במידה ונגרם נזק במהלך הלידה מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום רשלנות רפואית בהריון ובלידה.
לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות בנוגע לרשלנות רפואית בלידה והריון או בחינת כדאיות הגשת תביעתכם – צרו עמנו קשר
- טלפון – 03-5227118
- במייל – office@gutterman.org
- באמצעות צור קשר
רשלנות רפואית בלידה / רשלנות בלידה
לידה היא אירוע משמח. הבאת חיים חדשים לעולם, הרחבת המשפחה ומימוש הכמיהה האימהית. אישה שמגיעה אל בית החולים על מנת ללדת, באה עם הרבה צפייה, התרגשות ולא מעט חששות. אחרי הכול, עד שאנו לא אוחזים את התינוק אנחנו לא רגועים.
חשוב להבדיל בין רשלנות רפואית בהריון, הנוגעת בבדיקות במהלך ההיריון, לבין רשלנות רפואית בלידה, המתייחסת להליך הלידה עצמו.
בעבור אישה שעומדת ללדת, הרופא והצוות הרפואי הם הכול. היא בוטחת בהם שיזהו כל מצוקה יסייעו לה להתגבר על הכאב וישימו לב לכל שינוי או בעיה שאינה בגדר הנורמה.
בגלל רגישות האירוע ושכיחות לידות, ביחס לפרוצדורות רפואיות אחרות, רשלנות בלידה נפוצה יותר ולרוב השלכותיה הרות גורל ויכולות לטלטל ולשנות חיים של משפחה שלמה.
בבסיס רשלנות רפואית בלידה, עומדים שני פרמטרים להתייחסות: נזק שנגרם לוולד או נזק שנגרם לאישה בעת או אחרי הלידה, כתוצאה מהתנהלות רפואית קלוקלת או מקבלת החלטות שגויות במהלך הלידה.
התמהמהות בביצוע הליך רפואי, התרשלות בביצוע פרוצדורות חירום בעת הלידה, התעלמות מסמני מצוקה של האם או של העובר בעת הלידה ואחריה או התעלמות ממצאים קודמים, הם רק חלק מהסיטואציות בהן ישנה עילה לבירור רשלנות רפואית בלידה.
התמהמהות בביצוע הליך רפואי, התרשלות בביצוע פרוצדורות חירום בעת הלידה, התעלמות מסמני מצוקה של האם או של העובר בעת הלידה ואחריה או התעלמות ממצאים קודמים, הם רק חלק מהסיטואציות בהן ישנה עילה לבירור רשלנות רפואית בלידה.
רשלנות רפואית בעת לידה
- כיצד תפקד הצוות הרפואי בעת הלידה עצמה, האם הוא היה ער למצוקה עוברית או סימני מצוקה ביולדת, האם היולדת הייתה מחוברת למוניטור בכל עת?
- האם נעשו ההכנות והבדיקות הדרושות טרם מועד הלידה, בלידת חירום או לידה רגילה?
- האם אופן הלידה תאם לממצאים בשטח ונעשה בפרק זמן סביר?
ד' הגיעה אל בית החולים בחודש השמיני להריונה לאחר שלא הרגישה תנועות עובר כ72 שעות. במוניטור נתגלה כי העובר נמצא במצוקה ויש לבצע לידה דחופה. לפני הלידה לא קיבלה ד' זריקה להבשלת ריאות וכתוצאה מכך נולד התינוק עם תסחיף ריאות, שהה בטיפול נמרץ ואף נגרם לו נזק תמידי.
א' הגיעה לבית החולים במועד הלידה. בדיקה מקדימה בחדר המיון הראתה כי התינוק שוכב בתנוחת עכוז ולכן לידה רגילה אינה אפשרית. למרות ממצא זה ודחיפות הצירים, החליט הרופא הממונה להמתין להיפוך. הזמן שעבר עד לביצוע הניתוח הקיסרי, גרם לתינוק להיכנס למצב של מצוקה ובכך גרם לו נזק בלתי הפיך.
רשלנות בלידה, לאחר הלידה עצמה
- האם הייתה התעלמות מסימני מצוקה באם או בעובר סמוך ללידה ?
- האם נעשו כל הבדיקות המתאימות טרם שחרור האם והתינוק לביתם ?
לאחר לידה פעילה ביולדת בריאה, התעלם הצוות הרפואי מסימנים המעידים על ירידה באספקת חמצן לעובר. מיד לאחר הלידה העובר הראה סימנים נירולוגיים לא תקינים, סבל מפרכוסים וקשיי נשימה, לא קיבל באופן מיידי את הטיפול המתאים וכתוצאה מכך הוא סובל משיתוק מוחין.
מ' הגיעה לבית חולים, כמה ימים אחרי לידה תקינה, כשהיא סובלת מחום גבוה ולא מוסבר. בדיקות שנערכו לה מצאו כי נשארו ברחמה שאריות שלייה, אשר גרמו להידבקויות ברחם. אבחון מאוחר וטיפול רפואי קלוקל, אחרי הלידה גרמו לרחם נזק בלתי הפיך וכתוצאה מכך נאלצו הרופאים לכרות לה את הרחם ובכך מנעו ממנה כל יכולת להביא עוד ילדים בעתיד .
נגרם לכן או לילדיכם נזק בלתי הפיך, כתוצאה מרשלנות בלידה ? אל תעברו לבד את החוויה הקשה ובואו לבדוק את זכאותכם לפיצוי בגין רשלנות רפואית בלידה.
למידע נוסף אודות היבטים של רשלנות רפואית בלידה, שיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות בלידה, מצוקה עוברית, שיתוק על שם ארב, ניתוח קיסרי, תשניק